LA VIGILÀNCIA DE LA SALUT ÉS UN CONJUNT D’ACTUACIONS SANITÀRIES D’APLICACIÓ TANT INDIVIDUAL COM COL·LECTIVA I DUTES A TERME AMB L’OBJECTIU DE CONÈIXER L’ESTAT DE SALUT, PER APLICAR AQUEST CONEIXEMENT A LA PREVENCIÓ DE RISCOS EN EL TREBALL.

L’abordatge d’aquesta disciplina ens permetrà implantar diferents mètodes i/o millores en els processos de treball que comportin algun índex de perill que afecti la salut dels treballadors, amb l’objectiu de mantenir un bon índex de salut en aquests. Ho aconseguirem a través dels exàmens de salut individuals, d’estudis epidemiològics, de la medicina preventiva, etc.

La vigilància de la salut es divideix en 4 àrees d’acció:

Vigilància de la salut col·lectiva

Té com a objectiu obtenir la base de la informació de tot l’equip humà de l’empresa per tal de realitzar un diagnòstic de la situació, detecció de nous riscos del col·lectiu laboral, monitoratge dels efectes derivats dels riscos coneguts o per la revisió de l’avaluació dels protocols mèdics que s’apliquen. A més ens ajuda a fer que les decisions es prenguin amb un major grau d’encert.

Medicina
preventiva

Ens permet prevenir malalties i promoure hàbits saludables dins de les empreses, oferint als treballadors tant informació com eines sobre diferents temes de salut vinculats amb la medicina del treball, vida diària i accions preventives.

Vigilància de la salut individual

Aborda la dimensió individual de la salut i facilita la detecció precoç de malalties, identificació precisa de treballadors que puguin ser susceptibles de patir algun tipus de patologia associada al seu lloc de treball i adaptació de la tasca a l’individu.

Vigilància de la salut contínua  

Ens orienta i assessora en les recomanacions preventives i de promoció de la salut elaborades pel Servei de Vigilància de la Salut, relacionades amb les principals mesures a adoptar per a la millora, tant dels llocs com dels centres de treball. És un instrument primordial de la prevenció que ha d’integrar-se en el pla de prevenció global de l’empresa, per assolir l’objectiu de ser una empresa saludable.

Vigilancia-i-salut-colectiva-andorra

SERVEIS DISPONIBLES A VIGILÀNCIA DE LA SALUT

No items found
atenció_al_client_unida_qp

SOL·LICITA MÉS INFORMACIÓ SENSE COMPROMÍS

    He llegit i accepto la clàusula d'informació sobre Protecció de Dades